Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évek óta szenvedek a székrekedéstől

2009.12.01

Évek óta szenvedek a székrekedéstől . Az orvos által adott gyógyszerek csak átmeneti megoldást jelent.

Naponta minimum egyszeri 400 -500 g lágy konzisztenciájú sárgás barna , 1,5-2 cm átmérőjű széklet tekinthető megfelelőnek .A   nagyon kemény ,szilárd széklet is székrekedésnek számít .Az okok között a rendszertelen táplálkozás és életmód ,a rosthiányos étrend ,a kevés folyadékfelvétel ,a lassú bélmozgás ,béldaganat ,bélszűkület ,végbélfekély ,aranyér ,gyógyszer mellékhatás ,cukorbetegség fordulhat elő .

A székrekedés szív és anginás panaszokat, ingerlékenységet, depressziót, fejfájást, a méreganyag szervezetben történő felhalmozódását, májpanaszokat okozhat.

A megoldást a rostos nyers ételek, zöldségfélék, müzli redszeres fogyasztása ,napi1,5 2 l víz fogyasztása ,rendszeres táplálkozás ,nyugodt étkezés ,alapos rágás jelenti.

Rendszeresen kell fogyasztani enyhe hashajtóhatású ételeket, mint:

Narancs, aszalt gyümölcs, frissen darált lenmag, lenolaj (étkezés előtt egy evőkanállal), éhgyomorra 1-2 dl melegvíz, vagy tejsavó .
A gyógyteák közül a leghatékonyabb a szennalevél, vagy rebarbara gyökér tea Ezek napi mennyiségét tapasztalati alapon lehet meghatározni. Fontos a megfelelő, rendszeres testmozgás és a hasizom-erősítés.

A természetgyógyász a talpreflexológiai zónák masszírozásával ,fülakupunktúrás kezeléssel ,az akupresszúrás pontok masszírozásával és tartós megoldást a homeopátiás készítmény megválasztásával tud végezni. Fontos a pszichés háttér okok feltárása és a teljes állapotfelmérésen alapuló háttér felderítése .

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

mkatus@invitel.hu

(Katus Mária, 2010.02.06 19:38)

Szíveskedjék tanácsot adni egy családtagom problémájára. 7 éve operálták vastagbéldaganattal. Stomás. Igen sokat küzd a székrekedéssel. 2-3 naponta tud csak szennalevéllel eredményt elérni

Kál

(Náray Péter, 2010.01.18 13:54)

Ennél részletesebb anyag kellene.