Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miről tájékoztat a vastagbél gyulladás?

2013.05.09

Vastagbélgyulladásra utaló tünetek az emésztőtraktus fájdalmai, valamint a véres-nyálkás hasmenés.

Vastagbélgyulladás: saját véleményünk vállalásától való félelem, önmagunk kinyilvánításának hiánya, összeütközések kerülése

A vér és a nyálka ősi szubsztanciák, melyek magát az életet, annak eredetét jelképezik. A beteg ezen anyagok bizonyos mennyiségétől megszabadul, úgy is fogalmazhatnánk, hogy lényének vagy lelkének bizonyos részét mintegy feláldozza környezete érdekében. E reakció kiváltásában nem annyira a környezet vagy egy adott személy iránti szeretet játszik szerepet, hanem nagy valószínűséggel az attól való félelem, hogy az ember saját lényét, önálló véleményét és életszemléletét kiépítse. Hiszen az autonóm személyiség és egyéni gondolkodás gyakran ellentétben állhat mások véleményével, következésképp bizonyos fokú keménységet, eltökéltséget és következetességet kíván. A colitis-betegből mindez hiányzik. Inkább alárendeli magát másoknak és feladja álláspontját, csakhogy elkerülje a nézeteltéréseket.

Az ilyen embernek meg kell tanulnia érvényre juttatni saját véleményét, kitartani jogosnak vélt álláspontja mellett. Erősebb önbizalomra és magabiztosságra van szüksége, s fejlesztenie kell abbéli képességét, hogy nyíltan és világosan szót tudjon érteni másokkal.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budaörs 2040 Kikelet u 9

(Szécsi enőné, 2014.02.12 16:15)

Kedves Doktor úR!
Az én kislányom két éve Cron betegségben szenved.
Alulfejlett a korához képest, cukorbeteg lett a szteroid kúrától és reumás is
Jelenleg 2X 500mg Salozopirint és Heti 25Ml Humira injekciót kap.
Kérdésem tudna e segíteni.
Üdvözlettel
Szécsi Jenőné
+36-70305-45-92
elizaszecsi@gmail.com